Wie zijn wij?

Erna Huppelschoten
heeft de Eerste graads lerarenopleiding beeldende vorming en kunstgeschiedenis   gedaan. Ze heeft vele jaren ervaring als docent kinderateliers  en is sieraadontwerper.
Kinderen hebben een enorme verbeeldingskracht en zijn erg nieuwsgierig. Als je kinderen de ruimte Ernageeft hun eigen oplossingen te bedenken blijken ze op een heel volwassen en geconcentreerde manier beelden te maken. De visie van Erna is: neem kinderen serieus, stel ze echte vragen, geef ze goede materialen en gereedschappen. Het is goed als kinderen leren dat er verschillende perspectieven zijn, dat een vraag meerdere antwoorden heeft. Dan leren ze met een open blik naar de wereld te kijken. Kinderen leren vooral van elkaar, maar ook van hun omgeving. Deze factoren spelen een grote rol in haar lessen en workshops.
www.studiozand.nl
LinkedIn Erna Huppelschoten

Floor Vlasblom Floor Vlasblom klein
is
 niet meer werkzaam bij de KinderuniversiteitAmersfoort, je kunt haar vinden op www.media-creatie.nl.
Ze heeft Theater- film en televisiewetenschap en Culturele Maatschappelijke Vorming gestudeerd, met als hoofdrichting Kunsteducatie. Floor ontwerpt kunsteducatieprojecten naar de behoeften van de doelgroep. Haar doel is om kinderen door middel van kunst zichzelf te laten ontwikkelen en completere mensen te laten worden. Als kunsteducator zet zij daarvoor verschillende disciplines in die passend zijn bij de ontwikkelingsdoelen of een thema. Dit kunnen alle disciplines zijn; van beeldend tot dans, van theater tot muziek en schrijven tot film. Meestal gebruikt zij hiervoor verschillende disciplines in combinatie met elkaar. Een onderdeel daarvan is het onderzoeken van jezelf en de wereld. Wat zie je om je heen? Wat vind je ervan? Hoe verhoudt jij je tot wat je ziet? Tijdens een workshop gaat zij met kinderen het gesprek aan en stimuleert ze het onderlinge (filosofische) gesprek tussen kinderen.
www.media-creatie.nl
LinkedIn Floor Vlasblom