Winterkwartier 2013

Tijdens het Winterkwartier 2013 gaven we twee workshops: “Beweging filmen” en “Bamboestieken”

Met bamboestokken kun je prachtige skeletten en torens bouwen. Door de bamboestokken met elastiek aan elkaar te knopen ontstaat er een stevig maar lichtgewicht bouwsel. Zelfs jonge kinderen blijken in staat om hiermee te bouwen. De KinderuniversiteitAmersfoort heeft de activiteit twee dagen gedaan tijdens Kaalstaart 2013. Het was een groot succes!
bamboestieken   bamboestiek 4  bam-boe

Eerlijk is eerlijk, we hebben het niet zelf verzonnen: Antoon Versteegde ontwikkelde in de jaren 80 de ‘bamboestiek’ . Wij hebben de stokken bij hem gekocht.
Bamboestokken aan elkaar knopen met behulp van elastiekjes: dat is de simpele maar uiterst doeltreffende techniek van de ‘bamboestiek’. Deze makkelijk toepasbare constructiemethode is een uitstekende manier om bouwtechniek inzichtelijk te maken. Door bamboeconstructies te bouwen leren deelnemers spelenderwijs begrijpen hoe constructiesystemen werken.
bamboestiek-M

 

Je kunt dan ook ontdekken hoe je met een camera beweging kunt filmen. Wanneer komt een beweging het beste over? Als je van dichtbij filmt of van ver weg? En moet je dan de camera stilhouden of juist meebewegen?

Tijdens de workshops zijn er heel wat rollende knikkers, bouwers en knikkerbanen in actie gefilmd. Bekijk hieronder de filmpjes.